הכירי את האזוקי – "שורף השומנים" הסודי של הרפואה הסינית
the chinese secret food for healthy weight loss

הכירי את האזוקי – "שורף השומנים" הסודי של הרפואה הסינית

זוהי שעועית קטנה, משביעה מאד, עוזרת להוריד את החשק לאכול מתוק וגם להוריד עודף תיאבון.
עשירה בברזל, חלבון, סידן ואשלגן.
מהווה מקור מצוין לאנטיאוקסידנטים (נוגדי חמצון), שומרת על יציבות רמת הסוכר בדם,
מלאה בסיבים וקלה לעיכול.

מתכון קל להכנה וטעים (מאד!):

רכיבים:
כוס וחצי של #שעועית_אזוקי
רסק עגבניות ללא תוספת סוכר, 100-150 גרם.(כופסא קטנה)
2 שיני שום
כפית שמן זית
כפית בזיליקום טרי או יבש
כפית רוטב סויה איכותי
כפית סילאן תמרים ללא תוספת סוכר
מלח, פלפל (רצוי פלפל לבן) ופפריקה מתוקה לפי הטעם
הכנה:
1. השרי את האזוקי למשך הלילה והוסיפי מעט סודה לשתייה בזמן ההשריה,
זה מקצר את זמן הבישול ומקל משמעותית על עיכול השעועית.
2. בשלי את השעועית כשעה עד שמתרככת
3. כאשר האזוקי רכה, סנני את רוב המים והשאירי מעט מים בסיר, אין צורך להחליף סיר, נוסיף את שאר המצרכים לאותו הסיר.
4. הוסיפי לסיר עם האזוקי את רסק העגבניות, השום קצוץ דק, שמן זית, סילאן, רוטב סויה, פלפל, מלח, פפריקה ובזיליקום.
5. ערבבי היטב, ובשלי עוד 5 דקות על אש קטנה וזהו, בתיאבון!
הגשה:
את מנת האזוקי אפשר לאכול במקום מנת הפחמימה עם בשר, דג, ירקות.
אפשר להוסיף לסלט חי או מבושל, ואפשר גם לאכול אותה כמנה עצמאית, טעימה ומזינה!

סגירת תפריט